Ga naar de inhoud
Ellen den Hollander

Een boek schrijven, dat was een grote droom van mij. Als kind al vond ik de bibliotheek een magische plek. Maar zelf een boek schrijven, dat vond ik intimiderend. Het leek me moeilijk. Bovendien: wat had ik de wereld nou te vertellen?

Jaren later werkte ik als journalist. De droom van boeken schrijven was al die in mijn achterhoofd  blijven sluimeren. Tot een dierbare vriendin aankondigde een boek te gaan schrijven. Sterker nog, ze had een boekcontract. Het vuur laaide bij mij acuut op. Ik wilde dat ook. En ik kon dat ook, dacht ik. Eerlijk gezegd was ik ook stikjaloers. Dat pakte heel goed uit want het hielp me aan de slag te gaan. Ik maakte een opzet en schreef een paar hoofdstukken. Die waren niet meteen goed, maar een paar maanden later kreeg ik een contract bij een grote uitgeverij. Dat kwam allemaal omdat de uitgever zo aardig was om mijn eerste probeersels van goed doortimmerd commentaar te voorzien.

Nu ben ik vier boeken verder. Boeken die ik schreef naast mijn werk als journalist. Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen. Want zonder die hulp was ik nooit gekomen waar ik nu sta. Ik las me drie slagen in de rondte om uit te vinden hoe je van een non-fictie een succes maakt. Kennis waarmee ik ondernemers met liefde wil helpen. Want een boek schrijven hoeft geen worsteling te zijn.

Ik geniet ervan om ondernemers te laten ervaren hoe je vol zelfvertrouwen (en snel) van idee naar een kant-en-klaar manuscript gaat. Een boek dat zo naar de uitgeverij kan. Gemakkelijk. En snel.

Een boek is in mijn optiek een krachtig visitekaartje dat een ondernemer toegang geeft tot nieuwe klanten. Met een boek stijgt jouw status als expert in jouw gebied, je krijgt gemakkelijk ruimte in de media om je verhaal te vertellen en je naamsbekendheid groeit. Je krijgt uitnodigingen om te spreken die voor extra inkomsten zorgen. Een goed boek is zo waardevol.

Wie me een beetje kent, weet dat ik
– moeiteloos mijn auto kan vinden op een parkeerterrein: mijn felgroene wagen is niet te missen
– van elk boek dat ik lees een recensie schrijf: inmiddels heb ik een flinke stapel schriften met vele honderden recensies erin
– verliefd ben op onze Blauwe Russen Ramsès en Sultan
– drie keer zo hard nies als de gemiddelde Nederlander
– het liefst een deel van het jaar in Spanje zou wonen
– graag vertel hoe George Clooney en ik in Parijs samen op de foto gingen

Ontvang nu GRATIS mijn schrijftips