Ga naar de inhoud

Ghostwriting

Jij vertelt, ik schrijf en samen maken we jouw verhaal

Voor wie is ghostwriting?

Ondernemers

Heb je een unieke visie op je vak? Kijk je terug op een rijk ondernemersleven? Of wil je gewoon meer klanten vinden en je omzet vergroten? In mijn schrijfpraktijk help ik ondernemers met verschillende soorten boeken.

Levensverhaal

In iedereen schuilt een verhaal. Misschien heb je een bijzondere levensloop, maakte je een ommezwaai of ben je na tegenslagen wonder boven wonder opgekrabbeld. Het vertellen over en verwerken tot een fraai boek kan veel betekenen: voor jou en voor je naaste omgeving.

Voordelen van je boek laten schrijven

Ghostwriter schrijft Zelf schrijven

✅Tijdsbesparing

❌ Lang zwoegen

✅ Hoge kwaliteit

❌ Zelf alles uitvogelen

✅ Efficiënt en effectief

❌ Risico op zelftwijfel

✅ Schrijfervaring niet nodig

❌ Schrijfervaring vereist

✅ Doelgericht, frisse blik

❌ Risico overdonderd te worden

✅ Professionele eindredactie

❌ Blinde vlekken

,,

'iedere ondernemer verdient een waardevol boek'
Ellen den Hollander
Ghostwriter en eigenaar Elena Publishing

Wat kan ik voor je betekenen?

Heb je interesse om een traject te starten? Ik kijk graag vrijblijvend een halfuurtje met je mee.
Alle getoonde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Ghostwriting

vanaf € 750
  • Interviews door ervaren journalist
  • Professionele eindredactie
  • Duur interview: variabel
  • Aantal woorden: variabel
  • Aantal pagina's: variabel
  • Digitale kopie van het boek
Meest gekozen

Goud

€ 13.125
  • Interviews door ervaren journalist
  • Professionele eindredactie
  • Duur interview: 12 uur
  • Aantal woorden: circa 32.000
  • Aantal pagina's: circa 125
  • Digitale kopie van het boek

Uitgeven

vanaf € 3.595
  • Professionele cover
  • Vormgeving binnenwerk
  • Drukken boek paperback of hardcover
  • Foto's en illustraties
  • Optioneel: aanmelden CB
  • ISBN en barcode

Testimonial

Wat klanten over mij zeggen

Veelgestelde vragen over ghostwriting

Ja, dat kan. 

In ons land geldt het recht op vrijheid van meningsuiting (artikel 7 van de Grondwet). Dat betekent dat je zonder toestemming je mening mag publiceren, dus ook in boekvorm.

Veel schrijvers doen heel lang over hun boek. Een ondernemer vertelde me een keer dat ze al twee jaar bezig was met haar boek! Dat vond ik zo verdrietig. Hoeveel kost je dat niet aan tijd? Om nog maar te zwijgen over het verlies aan omzet, want als je het slim aanpakt, levert je boek je extra omzet op.

Het goede nieuws is dat het niet zo lang hoeft te duren. Als je met mij werkt, zijn we in ongeveer vier maanden klaar. 

Als je een ghostwriter inhuurt dan komt het auteursrecht van het werk bij jou als opdrachtgever te liggen. De overdracht vindt plaats na afronding en betaling van de opdracht. 

Het is niet nodig om de naam van de ghostwriter te vermelden. Sommige opdrachtgevers vinden het prettig als mijn naam wordt vermeld (soms zelfs op de cover), anderen noemen mij hun redacteur in het boek zelf of ze vermelden mijn naam helemaal niet. Dat is allemaal oké, de keuze ligt bij jou als opdrachtgever.

1 Tijdsbesparing. Wie een boek wil schrijven moet daar veel tijd en energie in steken. Het proces gaat veel sneller als je het schrijfwerk aan een ervaren auteur overlaat.

2 Professionele kwaliteit. Ervaren schrijvers weten precies hoe ze een verhaal moeten structureren, hoe ze boeiend moeten schrijven en hoe ze de lezer jouw verhaal in moeten trekken.

3 Efficiëntie. Een ghostwriter werkt efficiënt. We spreken deadlines af en ik volg strak schema, waardoor het boek sneller klaar kan zijn.

4 Objectiviteit. Ik kijk met een frisse blik naar je ideeën en verhalen. Ik vertaal jouw verhaal dat voor een breder publiek aantrekkelijk is. Als journalist deed ik dit al dagelijks toen ik verhalen schreef voor AD.nl.

5 Schrijfervaring is niet nodig. Als je geen ervaren schrijver bent, kan een ghostwriter jouw ideeën en verhalen professioneel verwoorden zonder dat je zelf diep in het schrijfproces hoeft te duiken.

6 Taalbeheersing. Ik pas de schrijfstijl aan aan jou, waardoor jouw boek ook echt jouw boek wordt.

7 Verhaalbegeleiding. Als ghostwriter zorg ik voor een strakke structuur van je verhaal, met een logische en pakkende opbouw, waardoor jouw boek lekker leest.

8 Focussen op jouw expertise. Door het schrijfwerk uit te besteden, kun jij je concentreren op de inhoud en expertise die je in het boek wilt delen. Als ghostwriter zorg ik voor de rest.

In Hollywood is het laten schrijven van je boek de gewoonste zaak van de wereld. 

Ook in ons land zijn talloze boeken geschreven door andere mensen dan de persoon die op de cover van het boek is vermeld. Denk aan acteurs, politici en ondernemers uit de Quote500.

Dat betekent niet alleen beroemde en welvarende mensen hun boek laten schrijven. In mijn praktijk werk ik veel met ondernemers die zien dat het goed is voor hun bedrijf om een boek te publiceren. Denk aan coaches en zzp’ers, maar ook entrepeneurs met grotere bedrijven huren me in, net als ondernemers in ruste. 

Heb je geen bedrijf maar wel een levensverhaal dat je graag in een boek wilt laten vatten, dan kan dat ook. Neem contact met me op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

De basis voor samenwerken met een ghostwriter is onderling vertrouwen.

Misschien vind je het een spannend proces, maar als je straks je boek in handen hebt… dat is zo’n heerlijk gevoel!

Weet dat we allebei hetzelfde nastreven: een zo goed mogelijk boek dat zijn weg zal vinden naar jouw ideale lezer. 

Durf jij het aan?