Ga naar de inhoud

Magie op mijn laptop

Soms gebeurt er iets dat je nauwelijks kunt bevatten. Ik werk al een tijd aan mijn vijfde thriller maar ineens kreeg ik vorige maand een ingeving voor een heel ander boek. Het zat ergens vaag in mijn hoofd en ik dacht: daar moet ik eens over nadenken.

Nou, van dat peinzen kwam niet veel. Ik ging de dag erna achter mijn laptop zitten en binnen 2 uur lag de samenvatting van het verhaal (synopsis) al kant-en-klaar voor me.

Hoe dat kan? Geen idee. Het werd me letterlijk ingegeven. Ik typte en typte en typte. En voor ik het wist had ik begin, middenstuk en einde op papier in verkorte versie. Er was geen aarzeling, geen gevecht. Het ging helemaal vanzelf, leek het wel.

Na die zaterdag heb ik elke dag aan mijn verhaal gewerkt. Ook al was het maar een paar honderd woorden per dag: ik schrijf elke dag. Grote kans dus dat dit boek al snel zal verschijnen.

Een wonder?

Ja, misschien wel. Hoe dan ook, ik ben er heel blij mee. Het lijkt me leuk om jullie de komende tijd meer te vertellen dit verhaal. Het speelt zich af in Groningen in de Amerikaanse staat Nevada.

Onze katten Ramses (achter) en Sultan (voor dus) kijken al uit naar de publicatie volgens mij 😄